0

Yağlı Cilt Tipi

Yağlı cilt tipi testi için yapmanız gereken ilk yöntem peçete uygulamasıdır. Bunun için cildinizin T bölgesine birkaç dakika kuru bir peçete parçasını bastırabilir ve daha sonra peçete parçasının ne kadar yağlandığına bakarak cildiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. 

Bir diğer yöntem ise uzman bir dermatoloğa giderek cildinizin analiz edilmesi olabilir.

Cildin yağlı kategoride olduğunun tespit edilmesi aslında en kolay tespitlerden biridir. Cildin tümünün yağlı olabileceği gibi sadece T bölgesi olarak adlandırılan alın, burun ve çene bölgesinde de görülebilir.

Gelde ürünleri sayesinde yağlı ciltler ıslak ve yapışkan bir görünümden kurtularak daima canlı ve parlak görünebilir.

Karma Cilt Tipi

Karma bir cilt tipine sahip olup olmadığınızı anlamak için ilk yapmanız gereken, sabun veya farklı jel ürünler ile temizlendikten sonra cildinizin hassasiyet yaşayıp yaşamadığına bakmak olabilir. 

Karma cilt tipinde makyaj veya temizleyicilerin kullanımı sonrasında özellikle çene altlarında, şakaklarda ve elmacık kemiklerinde yanma hissi veya hassasiyet gözlenebilir. Bu durum T bölgesinde tamamen farklıdır ve yıkama rutininden hemen sonrasında bile yağlanma hissi kolayca fark edilebilir.

Karma cilt tipleri ve özellikleri diğer cilt tiplerine nazaran daha özel bir bakım ister. Bunun sebebi cildinizin bazı kısımlarının kuru, bazı kısımlarının yağlı ve normal cilt tipi kombinasyonuna sahip olmasından kaynaklıdır.

Kuru Cilt Tipi

Evde kuru cilt tipi testi yapmak için ilk adım herhangi bir nemlendirici kullanmak olabilir. Cilde nemlendirici krem uyguladıktan sonra hangi sürede emildiğine bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz. Yağlı cilt tipi testinde olduğu gibi peçete yöntemi sayesinde de cilt kuruluğunu tayin edebilirsiniz.

Kuru cilt tipleri, özellikleri kolayca belirlenen ve dış görünüşüyle kendini direkt belli eden cilt tipleri arasındadır. Cildinizde pullanma görünümü ve gerginlik hissi yaşıyorsanız, kışın şiddetli rüzgarda yanma hissine sahipseniz kuru bir cilt tipiniz var demektedir.

Normal Cilt Tipi

Normal cilt tipini tespit etmek için herhangi bir cilt temizleyicisinden yardım alabilirsiniz. Cilt temizleme ürününü kullandıktan yarım saat sonra cildinizde sağlıklı ve parlak görünüm elde ederseniz, bu durumda normal bir cilt tipine sahip olduğunuzdan bahsedilebilir. Normal cilt tipleri diğer tüm cilt tipleri arasında en rahat bakım yapılandır. Diğer cilt tiplerine kıyasla daha çok çeşit ürünü güvenle deneyebilir ve cildinize daha az bakım yaparak daima pürüzsüz bir cilt tonuna sahip olabilirsiniz.

Hassas Cilt Tipi

Hassas cilt tipini belirlerken dikkatli olmanız önerilir. Eğer seçilen ürün, kimyasal özelliği yüksek bir temizleyici ise zaten hassas olan cildinizin narin tabakalarını incelterek kızarıklık, kaşıntı veya hassasiyetini artırabilirsiniz. Hassas cildi tespit etmenin en güvenli yolu kullandığınız cilt temizleme ürünlerinden sonra yanma veya kızarıklık sorunu yaşayıp yaşamadığınıza bakmaktır. 

Birçok kişiye iyi gelen doğal cilt yenileme tarifleri bile size acı veriyorsa, kaşıntı yapıyor ve bazen de sivilceye neden oluyorsa hassas bir cilde sahipsiniz demektir.

Hassas cildiniz için bakım yaparken mutlaka içeriği cilt tipinize uygun ve alkol içermeyen ürünler tercih etmelisiniz.

Lekeli Cilt Tipi

En zorlu cilt tiplerinden biri olarak görülen lekeli ciltler için evde cilt tipi testi yapmak sakıncalı olabilir. Yanlış bir adımda lekeli cildinizin hassas bir yapı kazanmasına neden olabilir ve geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilirsiniz. Bu yüzden mümkün olduğunca evde lekeli cilt tipi belirleme testlerini göz ardı ederek bu işi güvenilir eczacılardan veya dermatologlardan yardım alarak gerçekleştirmenizde fayda vardır.

Size özel belirlenen lekeli cilt tedavilerine ek olarak cildinize nazik bir peeling yapmak isterseniz Gelee Exfoliating Red Serum ürününü kullanabilirsiniz. Cildinize doğal ışıltısını geri kazandırmak için cildi nazikçe soyarak lekeli görünümü hafifletir.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

X